MANAGEMENT OPERAȚIONAL ȘI AL ACTIVELOR

https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/4-scaled.jpg

Punem pariu că, dacă vă aflați la primul proiect de hotel, faza de pre-deschidere lipsește din calendarul dumneavoastră de realizare a investiției. Poate credeți că dacă zidurile sunt terminate și mobila este montată, hotelul este gata să-și primească oaspeții. Nici pe departe! Adevărul este că nu aveți decât o singură șansă să faceți o deschidere reușită. Organigrama și fișele posturilor, recrutarea și instruirea, stabilirea bugetelor, crearea standardelor și a procedurilor, instalarea și configurarea softurilor, achizițiile, marketingul și comunicarea – toate aceste activități sunt esențiale și sunt concentrate într-un interval foarte scurt – ceea ce face ca faza pre-deschiderii să fie o perioadă foarte intensă, care da tonul pentru tot ce se întâmplă după.

Acum, să spunem că hotelul este terminat și a fost deschis pentru public. Partea cea mai grea a trecut, nu? Poate că da, dar cel mai probabil nu, pentru că acum aveți în față un business foarte solicitant, care trebuie gestionat 24 din 24, 7 zile pe săptămână. Clienții trebuie atrași și mulțumiți, lanțul de aprovizionare trebuie să funcționeze ca o mașinărie bine unsă, costurile și veniturile trebuie echilibrate judicios, rezervările trebuie gestionate, contabilitatea și conformarea la legislație trebuie asigurate la timp și cu maximă acuratețe, trebuie făcute angajări și uneori și concedieri (și cine vrea să se ocupe de asta?!), plus marketingul, publicitatea, conferințele și evenimentele… sunt destule ca să simți că se învârte pământul cu tine. Poate că oaspeții unui hotel dorm foarte bine pe cearșafurile acelea proaspăt apretate, dar hotelul în sine nu doarme niciodată.

https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/5-scaled.jpg
https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/6-scaled.jpg

Dar, ce înseamnă toate acestea pentru dumneavoastră, investitorul? Ei bine, la început erați cu siguranță încântat de ideea de a avea un hotel, dar acum începeți să vă simțiți ca un prizonier: vă consumați timpul și nervii ca să gestionați un business într-un domeniu în care nu sunteți chiar specialist. În cazul acesta, puteți cere sprijin punctual, pentru anumite probleme, sau puteți alege să delegați întreg managementul hotelului unei echipe de profesioniști bine pregătiți și foarte experimentați în domeniul hotelier, pentru o vreme sau pe termen mai lung. Asta poate să însemne fie un partener local cu know-how complet – adică poate să însemne Premier Hospitality, la drept vorbind – sau poate să însemne un lanț internațional de hoteluri. Alegerea vă aparține și depinde de ce anume vă doriți.

Fără discuție, un lanț internațional dispune de o capacitate operațională considerabilă, dar este, de obicei, deconectat de la realitățile piețelor locale. De asemenea, odată semnat contractul, proprietarul nu prea mai are un cuvânt de spus în cum este gestionată activitatea hotelului, și asta pentru minim 15 ani. O companie locală, pe de altă parte, vă permite să vă implicați mai îndeaproape în managementul afacerii și presupune perioade contractuale și costuri de management mai mici. Ca să nu mai vorbim despre înțelegerea mai profundă și mai nuanțată a pieței locale, livrată prin intermediul serviciilor centralizate de suport, cum ar fi cele de e-commerce, revenue management, bugetare, recrutare și instruire sau marketing.

https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/7-scaled.jpg
Opened door of hotel room with key in the lock

În oricare situație v-ați afla, avem ce trebuie. Doriți să vă conduceți singuri afacerea și doar să solicitați suport punctual, pe anumite probleme, sau poate vreți ca o echipa de experți să supravegheze principalii indicatori de performanță? Puteți conta pe noi. Sau, dimpotrivă, vreți să delegați întreg managementul operațiunii și să vă bucurați de timpul liber sau să-l folosiți ca să dezvoltați alte afaceri? Și pentru asta vă stăm la dispoziție! Sau poate vreți să încheiați un contract cu unul dintre jucătorii grei din zona lanțurilor internaționale, dar nu știți de unde să începeți și cum să ajungeți la el? Tot noi suntem cei mai în măsură să vă ajutăm să alegeți lanțul potrivit și să vă asistăm în procesul și negocierea contractului de afiliere.

De ce? Ei bine, scrie în slogan: suntem dedicați succesului vostru!