CONSULTANȚĂ PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTELOR HOTELIERE

https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/1-scaled.jpg

Se presupune că este ușor să faci un hotel, nu? Sigur, nu este nevoie de studii aprofundate de fizică sau matematică, dar este nevoie de un set foarte special de aptitudini și de un tip foarte specific de expertiză.

Desigur, poți angaja cel mai bun constructor ca să-l construiască și cel mai fancy designer că să-l amenajeze, dar, dacă nu sunt specializați în hoteluri, sau dacă nu sunteți chiar dumneavoastră un veteran al industriei care cunoaște domeniul pe dinafară, tot riscați să vă treziți cu un rezultat care este departe de ideal.

Prima întrebare care se pune este „Ce hotel să deschid?”. Pare o întrebare simplă, dar adevărul este că în spatele ei se ascund multe alte întrebări: „Câte camere să aibă?”, „Ce categorie este cea mai potrivită?”, „Ce alte servicii ar trebui să ofere?”, „Ce capacitate să aibă restaurantul?”, „Să fie și săli de ședință și de conferințe?”, „Sau poate un spa?”, „Cum rămâne cu afilierea la un lanț internațional?”, „Ar fi de folos?”, „Cât de mare este investiția necesară?”, „În câți ani îmi pot scoate banii?” și lista continuă. Așadar, nu este nici pe departe o întrebare simplă, iar decizia de a investi trebuie luată numai după ce se face un studiu aprofundat de oportunitate și fezabilitate.

Altă întrebare importantă este cea privitoare la afilierea la un lanț hotelier internațional, pentru că există mai multe tipuri de lanțuri și diverse tipuri de afiliere. Alegerea soluției potrivite pentru locația, categoria, mărimea și strategia de dezvoltare a hotelului dumneavoastră nu este o sarcină ușoară. Pentru a înțelege în detaliu beneficiile unei asemenea afilieri și pentru a negocia contractul, sfatul unui expert este indispensabil.

Mai departe, trebuie avut în vedere faptul că hotelul este un tip aparte de clădire, una dintre cele mai complexe construcții, și că, pentru ca lucrurile să meargă ca la carte, un hotel trebuie să respecte anumite particularități de proiectare, care privesc alocarea și dimensionarea funcțiilor sau accesul și circulația clienților versus cea a personalului versus cea a mărfurilor și bunurilor. Presupune, de asemenea, respectarea unor standarde stricte cu privire la securitate și siguranță, precum și a unor reguli speciale privind igiena, gestionarea deșeurilor, prevenirea incendiilor și așa mai departe. Mai mult, instalațiile și echipamentele trebuie să aibă anumite caracteristici și specificații tehnice, dictate de cele mai bune practici în domeniu și cunoscute doar hotelierilor cu experiență. Sigur, puteți afla care sunt toate aceste reglementari și standarde studiind literatura de specialitate. Totuși, asta nu vă va învăța cum anume să le faceți într-un mod în care să se obțină cel mai bun echilibru între cost, calitate și eficienta operațională.

https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/low-angle-view-of-wrigley-building-by-trump-intern-2022-03-09-02-34-07-utc-min-scaled-e1649184338306.jpg
https://premierhospitality.ro/wp-content/uploads/2022/04/3.jpg

Poate considerați că puteți gândi și rezolva toate aceste aspecte după ce finalizați proiectul, nu? Sau poate după ce e ridicată clădirea. Nu chiar. Tot ceea ce este omis în primele faze de concepție ale proiectului va adăuga costuri inutile mai tărziu – că să nu mai spunem că unele scăpări ar putea chiar să nu fie remediabile. Și este valabil pentru tot, nu doar pentru layout-ul și echiparea clădirii în sine: este valabil pentru fundamentarea deciziei de investire, pentru identificarea finanțării potrivite, pentru furcile caudine ale fazei de pre-deschidere, pentru alegerea celei mai bune soluții de operare sau pentru crearea strategiei de ieșire.

La Premier Hospitality avem experiența necesară și profesioniști veritabili, care sunt nerăbdători să vă susțină în toate sau în oricare dintre aceste faze și procese. Am spus „toate sau oricare” pentru că le oferim clienților noștri posibilitatea de a face echipă cu noi pentru întregul demers sau, alternativ, de a se baza pe noi numai pentru acele faze în care simt că au absolută nevoie de sprijinul celor mai calificați profesioniști din domeniu. Și puteți cu siguranță să vă bazați pe sprijinul nostru!

De ce? Ei bine, scrie în slogan: suntem dedicați succesului vostru!